Sanat Dünyasından bir yıldız daha kaydı…

İBB ŞEHİR TİYATROLARI DEĞERLİ SANATÇISI HALE AKINLI’YI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Hale Akınlı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.
Hale Akınlı’nın cenaze töreni, 16 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek. Sanatçı, Şişli Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası Topkapı Çamlık Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Hale Akınlı kimdir?
1941 yılında Ankara’da dünyaya gelen Akınlı, sanat hayatına Şehir Tiyatroları’nda başladı. Sanatçı, 35 yılı aşkın süre boyunca bu kurumda aktif roller aldı. Tiyatronun dışında TRT ve özel televizyon kanalları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta seslendirme yaptı. Kariyeri boyunca Fakir Baykurt’un eserinden uyarlanan “Tırpan”, Nezihe Meriç’in kitabından uyarlanan “Sular Aydınlanıyordu”, bir Aziz Nesin uyarlaması olan “Hadi Öldürsene Canikom”un başını çektiği onlarca temsilde rol aldı. Sanatçı, Zeki Ökten’in yönettiği ve senaryosu Yılmaz Güney’e ait olan, Şerif Sezer ve Tarık Akan’ın başrollerinde yer aldığı “Yol” başta olmak üzere Şerif Gören’in yönettiği “On Kadın”, Tunç Başaran’ın “Uçurtmayı Vurmasınlar” gibi pek çok filmde yer aldı. 2018’de Mam’art tarafından sahnelenen “Empatopya”da sezon boyu rol aldı. Kendisi gibi tiyatro sanatçısı Hamit Akınlı ile evli olan sanatçı sadece tiyatroya değil, sinemaya ve televizyon dünyasına yaptığı katkılarla, sahici oyunculuğu ile zihinlerde yer etti.
İBB Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Bazı Oyunlar
Dullar : Fitzgerald Kusz – 2010
Coriolanus : Wiliam Shakespeare – 2009
Bernarda Alba’nın Evi : Federico Garcia Lorca – 2008
Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin – 2004
Çın Sabahta : Nezihe Meriç – 2001
Kuyruklu Yıldız Altında : Hüseyin Rahmi Gürpınar\Güner Sümer – 1997
Sular Aydınlanıyordu : Nezihe Meriç
Tırpan : Fakir Baykurt\Taner Barlas – 1979
Kocadağlar Ağası : Sabahattin Engin -1967
Filmografisi
Kara Ekmek : 2015
Güneşi Beklerken : 2013-2014
Keşanlı Ali Destanı : 2011
Umutsuz Ev Kadınları : 2011
Karadağlar : 2010
Yağmurdan Sonra : 2008
Bez Bebek : 2007
Kabuslar Evi “Gece Gelen Arkadaşlar” : 2006
Gece Yürüyüşü : 2004
Kısa Devre : 2002
O da Beni Seviyor : 2001
Karanlıkta Koşanlar : 2001
Dadı : 2000
Şehnaz Tango : 1996
Uçurtmayı Vurmasınlar : 1989
Bıçkın : 1988
Kaçamak : 1987
On Kadın : 1987
Merhamet : 1986
Sen Türkülerini Söyle : 1986
Dağınık Yatak : 1984
Yol : 1981
Tatlı Çarşamba : 1979

Translate »