TURİZMTurizm

Çin, bu yıl 269 milyar dolarlık turizm geliri bekliyor

Çin, bu yıl 269 milyar dolarlık turizm geliri bekliyor

Turizm gelirleri istikrarlı bir şekilde artan Çin, bu yılın ilk yarısında 1,9 milyardan fazla turistik gezi yapılmasını bekliyor.

Çin Turizm Akademisi tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkenin turizm geliri 2022’nin ilk yarısında 1,71 trilyon yuana (269 milyar dolar) ulaşacak. İç turizmde yılın ilk çeyreğinde 973 milyon seyahatin yapıldığını belirten Akademi, gelirin ise 640 milyar yuan olduğunu açıkladı.

Çok dikkat etmemiz gerekiyor

Çin Turizm Akademisi Müdürü Dai Bin “Çin’in turizm ekonomisi ile ilgili yılın ilk yarısında görece iyimser tahminlerde bulunmak için nedenlerimiz var. Ancak salgının yeniden ortaya çıkmasının getirdiği belirsizlikler de mevcut ve diğer şeylerin yanı sıra Kovid-19’a yönelik müdahale süreci ile insanların seyahat etmeye yönündeki istekliliğine çok dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda yapılan kış olimpiyatları ülkede kış turizmine olan ilgiyi de artırdı. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’de buz ve kar faaliyetlerine 300 milyon kişilik katılım hedefinin gerçekleştirildiğini ve vatandaşların memnuniyet duygusunun önemli ölçüde arttığını söyledi.

 

(Çin Uluslararası Radyosu)