SAĞLIKYerel YönetimYEREL YÖNETİM

Eğitimlerde sağlıklı beslenme nedir

Başkanlığını gazeteci Celal Toprak ın yaptığı Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen Güvenli2023 İstanbul projesi kapsamında düzenlenen anne çocuk sağlıklı beslenme eğitimlerinin yenisi Sancaktepe Belediyesi nde Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün ev sahipliğinde yapıldı.
24 Mart Perşembe günü bugün @Sancaktepe Kadın Aile Merkezi’nde gerçekleştirilen anne çocuk sağlıklı beslenme eğitimleri @Dr.Ender Saraç ve Dr.Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın sunumları ile renklendi.
Eğitimlerde sağlıklı beslenme nedir ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları nasıl geliştirilir, temel besin öğeleri nelerdir ve hangi ürün gruplarından alınır, gebelikte ve 0-2 yaş arasında beslenme, okul öncesi dönemde çocuk beslenmesi, çocukluk ve ergenlikte ( 7-18 yaş) beslenme, menü planlama ve sağlıklı tarifler, gıda kaynaklı zehirlenmeler ve muhafaza yöntemleri gibi konu başlıklarına yer verildi.
Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Dr.Aslı Elif Tanuğur Samancı da sunum yaptı ve soruları yanıtladı