ŞİRKET HABERLERİ

GÜMRÜK TEMİNAT MEKTUPLARINI ELEKTRONİK ORTAMA TAŞIYAN İLK BANKA

YAPI KREDI GÜMRÜK TEMİNAT MEKTUPLARINI ELEKTRONİK ORTAMA TAŞIYAN İLK BANKA OLDU   

Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi, gümrük teminat mektuplarını elektronik ortama taşıyan ilk banka oldu. Yapı Kredi müşterilerinin yanı sıra Gümrük Müdürlükleri’nin de hayatını kolaylaştıracak yeni uygulama hakkında Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Yapı Kredi olarak dijitalleşmenin getirdiği olanakları her alanda olduğu gibi ülke ekonomimizin lokomotifi firmalarımızın hayatını kolaylaştırmak için de kullanıyoruz. 75 yıldır olduğu gibi bu yıl da dış ticarette danışman banka olma rolümüzle firmalarımızı var gücümüzle destekliyoruz. Müşteri odaklı bu anlayışımız doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Yapı Kredi olarak gümrük teminat mektuplarını elektronik ortama taşıyan ilk banka olduk. Kasım 2018 tarihi itibariyle elektronik ortama taşıdığımız teminat mektuplarının kapsamını bu uygulamayla daha da genişletmekten dolayı mutluyuz.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından e-teminat mektuplarıyla ilgili hazırlanan tebliğin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sonra sistemsel gereksinimleri hızlı bir şekilde tamamladıklarını belirten Erdoğan, “Bu uygulama ile müşterilerimiz şubelerden kağıt ortamında aldıkları ve Gümrük Müdürlükleri’ne yine kağıt ortamında ulaştırdıkları mektupları, artık Kredi Kayıt Bürosu tarafından işletilen sistem üzerinden çok daha hızlı bir şekilde ulaştırabilecek. Aynı zamanda Gümrük Müdürlükleri de işlemlerini sistem üzerinden, daha güvenli, hızlı ve kolay takip edilebilir bir şekilde gerçekleştirebilecek” dedi.