EditördenEDİTÖRDEN

Felaket tellalı gibi…

Felaket tellalı gibi…

KTTO Başkanı Turgay Deniz, 2023 için kara bir  tablo çizdi…

KTTO BaşkanıDeniz, “2023 yılı ekonomik olarak  çok daha kötü geçecek” dedi.

Deniz yaptığı açıklamada, KKTC’deki kötü gidişatın emarelerine dikkat çekerek , “ Kendimizi  geleceğe hazırlamazsak  çok daha kötü bir çöküntünün içinde bulunabilineceğinin altını çizdi.

KTTO Başkanı Deniz , yaptığı açıklamada Pandemi sonrasında Dünyadaki tüm düzenin zorunlu olarak değişmekte olduğuna dikkat çekerek, “pandemiyi bir şekilde atlatıyoruz ama ülkemiz için bir plan, bir program yapmaz isek,  kendimizi yeni bir dünyaya hazırlamaz isek, çok büyük bir ekonomik çöküntünün  içinde buluruz”dedi.

Başkan Deniz, KKTC’de yaşanan kayıt dışılığa da dikkat çekerek, u anda KKTC’de kayıt dışılık  yüzde 80 leri bulmuştur. Kayıt dışılığı yüzde 80 i bulmuş, ekonomiye sahip bir devlet kendi ayakları üzerinde nasıl duracaktır. Nasıl ayağa kalkacaktır. 2013 yılında güney Kıbrıs AB’ye  girip de iflas ettiğinde gülmüştük. Oysa biz çoktan iflas etmişiz ama farkında değiliz. Çünkü  bizi bir şekilde yüzdürüyorlar, bağımlılığımız her geçen gün  artıyor,  sonra  da şikayet etmeye hiç birimizin hakkı yoktur.. önce kendi ev ödevini  yapacak, kendi evimizin bahçesini  temizleyecek, kesin tasarruf tedbirleri alacak, kendi kendini idare etme kabiliyetini gösterecek , işte  O zaman  müdahale varsa, dur diyebilecektir”

İHALE YOLSUZLUGU

KTTO Başkanı Deniz, açıklamasında  ellerinde yapılan bir ihaleyle ilgili yolsuzluk belgeleri bulunduğunu ileri sürerek, “ Elimizde Kıbrıs TEK’de yapılan  bir ihale ile ilgili belge var. İhale firması yakıtı  45 dolara veriyor fakat  bu yakıt aynı firmadan 75 dolardan alınıyor. Biz bunun izah edilmesini istiyoruz, izahat verilmiyor. Bu yolsuzluk yüzünden mali polisin devreye girmesi lazım, girmiyor. Burada bir suç  işleniyor, Burada TEK resmen soyuluyor, açıkça burada bir soygun yapılıyor müdahale eden yok“diyerek şikayetlerini bir bir ortaya döktü.